Wil je snel wat lekkers uit de oven, dan is zijn deze (gezonde) scones ideaal om te maken. Wij eten ze het liefst met frambozenjam en vers opgeklopte slagroom en meestal schep ik daar nog wat Griekse yoghurt door. Met onderstaande ingrediënten heb je in een handomdraai een goede hoeveelheid scones op tafel. Eet je ze niet allemaal op? Stop ze dan gezellig in een luchtdichte pot en geniet er de volgende dag verder van.
Ingrediënten
- 500 gram speltbloem
- 75 gram kokosbloesemsuiker
- 75 gram koude boter in blokjes
- 1 eetlepel honing
- 1 zakje bakpoeder
- 50 gram zuurdesemstarter (actief of niet actief)
- Snuf zout
- 2 eieren
- 175 gram melk
(+ ei om te bestrijken)
Bereiding
- Doe alle droge ingrediënten (bloem, suiker, bakpoeder, zout) in de mengkom. En meng het geheel.
- Voeg daarna de koude boter toe en meng totdat het kleine snippertjes zijn.
- Voeg vervolgens de natte ingrediënten toe (honing, ei, zuurdesemstarter, ei en melk) toe
- Mix niet te lang, alles het een geheel is, is het klaar
- Bloem je werkblad goed in en rol het deeg uit tot 2 cm dikte.
- Steek vervolgens je scones uit. Ik heb een fijne scone uitsteker van Dille en Kamille, als je die niet hebt kan je een glas gebruiken met een doorsnee van ongeveer 5 cm.
- Leg een bakpapiertje op je bakplaat en leg daar de scones op.
- Bestrijk ze met ei en bakken maar!
Bakken
- Oven op 200 C boven en onder warmte
- In 15 min