Recept: scones met zuurdesem

Wil je snel wat lekkers uit de oven, dan is zijn deze (gezonde) scones ideaal om te maken. Wij eten ze het liefst met frambozenjam en vers opgeklopte slagroom en meestal schep ik daar nog wat Griekse yoghurt door. Met onderstaande ingrediënten heb je in een handomdraai een goede hoeveelheid scones op tafel. Eet je ze niet allemaal op? Stop ze dan gezellig in een luchtdichte pot en geniet er de volgende dag verder van.

Ingrediënten

  • 500 gram speltbloem
  • 75 gram kokosbloesemsuiker
  • 75 gram koude boter in blokjes
  • 1 eetlepel honing
  • 1 zakje bakpoeder
  • 50 gram zuurdesemstarter (actief of niet actief)
  • Snuf zout
  • 2 eieren
  • 175 gram melk

(+ ei om te bestrijken)

Bereiding

  1. Doe alle droge ingrediënten (bloem, suiker, bakpoeder, zout) in de mengkom. En meng het geheel.
  2. Voeg daarna de koude boter toe en meng totdat het kleine snippertjes zijn.
  3. Voeg vervolgens de natte ingrediënten toe (honing, ei, zuurdesemstarter, ei en melk) toe
  4. Mix niet te lang, alles het een geheel is, is het klaar
  5. Bloem je werkblad goed in en rol het deeg uit tot 2 cm dikte.
  6. Steek vervolgens je scones uit. Ik heb een fijne scone uitsteker van Dille en Kamille, als je die niet hebt kan je een glas gebruiken met een doorsnee van ongeveer 5 cm.
  7. Leg een bakpapiertje op je bakplaat en leg daar de scones op.
  8. Bestrijk ze met ei en bakken maar!

Bakken

  • Oven op 200 C boven en onder warmte
  • In 15 min

Over de mokkataart

Ben jij een koffielover? Dan is deze taart iets voor jou. Een heerlijke taart met lagen bisquit en mokkacreme.

Over de vruchtenslof

Een stevige sloffenbodem, gevuld met amandelspijs, daarboven het romige banketbakkersroom en dan de frisse smaak van het fruit.

Meer over 'taart naar wens'

Op zoek naar een gepersonaliseerde taart voor bijvoorbeeld een huwelijksjubileum of sweet sixteen feest? Wij denken graag mee!

Over de Pumpkin Pie

Niet heel bekend in Nederland, maar wel in Amerika! Een verrassend lekkere taartje met smeuïge bovenlaag van pompoen en een crunchy bodem van chocoladekoekjes. Worth the try.

Over de Appeltaart zoals 'ie hoort

Een ambachtelijke appeltaart zoals mijn oma hem ook maakt. Een echte klassieker.

Over de blondie

Dit is een favoriet van vele! Smeuïg, met een knapperig nootje en dan een beetje het zure van de cranberries in een zoete gebakje.

Bananenbrood

Meer over healthy bananenbrood

Dit is een verantwoord tussendoortje, zoet door de bananen en zonder geraffineerde suikers. Echt jummie!

Over de brownie

Een waanzinnige smeuïge brownie. Hij is lekker compact, zoet en smelt op je tong.